maanantai 18. huhtikuuta 2011

Pako Impivaarasta!

Soutava mieleni ei ole koskaan kirjoittanut kiveen puoluekantaani. Olen aina ollut hunningolla oleva äänestäjä, joka on kuitenkin aina antanut äänensä.
Ajatuksia politiikasta tuli ennen vaaleja, mutta jätin siitä sanani lausumatta, vaikka moneen otteeseen mieli niin teki.

Näin vaalit protestina, mutta ennenkaikkea demokratian heräämisenä. Ja näin siinä kävi ja sille liputan!

Minä uskon aidosti että Suomi on nyt tiellä avoimempaan suuntaan. Pako Impivaarasta on alkanut.
Vaikka protestin laajuus yllättikin, niin suurin yllätys oli Facebookista löytyvät ”Muutetaan äkkiä Suomesta pois” ryhmät.
Todellakin minua yllätti, että täältä löytyy kymmeniätuhansia Impivaarassa eläviä ihmisiä, jotka nyt haluavat löytää uuden sulkeutuneen maan?
Toivotaan että kyse on vain nuoruuden naivismista.

Minä ihmettelen jopa politiikan tutkijoita? Mitä ne tutkii? Katselee jossakin Impivaaran hiekkakuopassa kuopan pohjaa? Haloo! Nostakaa päätä ja katsokaa ympärille, katsokaa maailmaa!

Jos Suomi eli aikanaan voimakasta suomettumisen aikaa, niin nyt se todella on elänyt jotakin impivaaralaisuutta. Politiikkaa on hallinnut kyllä vahva konsensuspolitiikka, mutta tuohon konsensukseen ei ole päästy dialogin kautta. Erilaisuutta ei ole hyväksytty, sitä on pelätty.
Demokratia on nimenomaan dialogia, kipeistä ja vaikeistakin asioista. Keskustellaan siis, ja käydään avointa dialogia. Nyt se on ollut poliittista nukketeatteria jossa oppositiokin on ollut vain osana ennalta käsikirjoitettua näytelmää.
Oppositio on tuiki tarpeellinen demokratiassa. Valtiopäiville valitaan edustajat edustamaan kansaa, ei esittämään mitään virkamiesten vetelemää nukketeatteria.

Kun tuo dialogi on unohdettu, on padassa alkanut kiehumaan. Se näkyy protestina.
Tuossa protestissa iso tekijä on ollut maahanmuutto. Ja älä hämmästy. Keskustelu maahanmuutosta ei ole ollut avointa. Kiehuvan kattilan kantta on vain suljettu tiukemmalle. Sellainen räjähtää.
Totuus suomalaisesta parlamentarismista on jotakin ihan muuta kuin luullaan.
Tiedän että kansanedustajan työ on rankkaa. Mutta tiedän myöskin mistä tuo rankkuus osittain juontaa. Se tulee virkamieskoneiston ja asiantuntijoiden takaa. Sieltä suolletaan niitä ”konsensuksen totuuksia”, eikä kenelläkään ole aikaa niihin oikeasti paneutua. Niinpä kansanedustajat toteuttavat virkamiesten päätöksiä. He ovat vain näennäisdemokratian kumileimasin.
Perussuomalaiset toimivat aitona oppositiona, kuten kuuluikin. Nyt tulevaan mahdolliseen hallitukseen tulee hyvin erilaisia mielipiteitä. Syntyy keskustelua, syntyy toivoakseni aitoa dialogia. Se on avoimuutta ja demokratiaa, kun erilaisia mielipiteitä hiotaan yhteen.

Entäpä rasismi? Perussuomalaisten äänestäjät on leimattu punaniskoiksi rasisteiksi, mutta onko siinä perää?
Uskon, että Persujen kannattajissa, kuin ehdokkaissakin, on enemmän propellipäitä kuin muualla. Mutta vähän siihen mittakaavaan nähden, mitä on annettu ymmärtää. Persujen leirissä näen päinvastoin enemmän avoimuutta ja keskustelua, kuin muulla.
Maahanmuutostakin on keskusteltava.

Ja kaikkein pahimpina rasismiin lietsojina pidän niitä ”hyödyllisiä idiootteja”, eli impivaaralaisia, jotka joka nurkalla huutelevat kuinka rasistinen ja suvaitsematon suomalainen kulttuuri on.
Ei se ole sellainen. Suomalaiset voivat olla hiukan juroja, mutta uteliaita. Kyllä täällä on hyvin harvassa sellaiset ihmiset jotka katsovat että erilaisella naamalla varustetut ovat huonompia. Ei sille mitään voi, että hölmöys ei koskaan kuole, mutta te lietsotte sitä hölmöyttä! Miksi?

Kaikilla meillä on heikot kohtamme. Jollekin on sattunut luoja muovaamaan isommat korvat. Moni sellainen voi ajatella että ihmiset tuijottavat, koska on isot korvat ja nauravat. Totuus ei yleensä ole näin. Koulukiusaajat ja ylipäänsä hölmöt ihmiset puuttuvat sellaiseen. He peittävät sillä omaa tyhmyyttään. Minä valitsisin isot korvat, jos ne pitäisi hölmöyden rinnalta valita.
Mutta mitä tekevät impivaaralaiset?
No tietenkin menevät sinne kadunkulmaan pysäyttelemään isokorvaisia; Hei, huomaatko täällä on paljon rasisteja jotka vihaavat sinua korviesi takia!
Mitä tuolla isokorvaisella silloin mielessä liikkuu? -No näinpäs onkin.
Ja häntä vaivaa se entistä enemmän. Jos sen jälkeen on kaupasta loppunut eskimotuutit, niin sekin menee syrjinnän ja isojen korvien piikkiin. Siten on ihmisen psyyke rakennettu.

Mutta miksi tuolla impivaaralaisella oli niin suuri tarve mennä sinne kadunkulmaan? Minä veikkaan että kyse on sosiaalisesta statuksesta. Hyödyllisen idiootin sosiaalinen status nousee, kun yksi hölmö ideologia, joka on nielty koukkuineen ja kohoineen, humahtaa tajuntaan. Ja sosiaalinen status nousee. Vai nouseeko?

Ihminen tarvitsee ensisijaisesti turvallisuutta, ruokaa ja lämpöä. Kun joku niistä puuttuu, elää ihminen kurjuudessa.
Kun ensisijainen tarve on täytetty, tarvitsee ihminen hyväksyntää. Hyväksyntää itseltä, hyväksyntää muilta.
Tuota hyväksyntää ei saavuteta tarjoamalla lautasantenneja. Hyväksyntä on ensisijaisesti itsensä hyväksymistä sellaisenaan, ja siinä ympäristössä missä milloinkin elää.
Turvallisuutta luovat rajat ja säännöt, jotka ihmiset ymmärtävät.

Ei elämä rakennu pelkistä iloista ja oikeuksista. Se rakentuu iloista ja suruista, jota haaveet kuljettavat, ja minne rajat ja vastuu rakentaa laidat. Haaveet saavat tekemään ja toimimaan. Jos tämä päivä ei näyttänyt parastaan, huominen tekee sen.

Minusta suomalainen kulttuuri on hienoa. Tänne mahtuu porukkaa vaikka hurumycket. Meidän on tarjottava tulijoille unelmia ja toivoa! Unelmia aivan jostakin muusta kuin onnelasta, jossa keittokin lusikoidaan suuhun. Unelmia siitä että täällä on vapaus ja turvallisuus, mutta onni on rakennettava itse.
Jos me emme ole aidosti ylpeitä omasta minuudestamme, emme voi tarjota kenellekään yhtään mitään.
Ollaan siis ylpeitä suomalaisia. Meillä on kaunis maa, meillä on hieno kulttuuri! Täällä on jokaisella tilaa tehdä ja rakentaa!
Eikä suomalainen kulttuuri ole mikään menneisyyden Kalevala. Se on juuri sellainen kuin kukin sen merkityksen näkee. Ja aina on plussaa, mitä enemmän hyvää siitä kukin löytää, unohtamatta koskaan katsoa pinellä kritiikillä peiliin.
Ei konservatismi ole välttämättä mikään joukko änkyröitä(noh, mahtuu joukkoon heitäkin), jotka pelkäävät tulevaisuutta. Se on joukko arvoja, osaa minuutta. Perustukset talolle.
Olen aina sanonut että liberalismi on kuin laiva ilman peräsintä. Sillä pääsee periaatteessa ihan minne vain.
Hieno ja kaunis ideologia kommunismin rinnalla, mutta vain ajatuksen tasolla.

Annoin oman ääneni persuille, vaikken sieltä yhtään täysin samanmielistä löytänyt. En ole koskaan vaatinut muita ajattelemaan kuten itse ajattelen. Siksi uskallan hyväksyä myös erilaiset mielipiteet. Sitä on demokratia, ja sitä on vapaus!
Muutto impivaarasta avoimempaan suuntaan on toivoakseni alkanut!
Minua ei hävetä tänäänkään olla suomalainen, olen ylpeä siitä!
Olen ehkä jonkun mielestä änkyräkonservatiivi ja punaniska perämetsien mies. Mutta olen nähnyt maailmaa, olen nähnyt elämää. Arvot jotka minulla on, pukee minuuteeni vaatteet. Ne ei tee minusta parempaa kuin muut, vaan yhden kulkijan isoon joukkoon.
Tykkään kyllä käydä sanoineni taistoon, mutta niin pahoja vihollisia minulla ei ole, ettenkö hymyä ja kupillista kahvia jokaiselle soisi!

Onnittelut siis Soinille! Ja pidä koiralaumasi kurissa;)

Ja pakko oli tämä kuva poimia tännekin, vaikka siinä hiukan epäkorrektia kieltäkin esiintyy.
Kuva on poimittu uutisvirrasta ja jaksaa naurattaa:D Rakastan sarkasmia, ja sitä kuva on kravatteja myöten.

3 kommenttia:

  1. Loisto kuva tosiaan!

    Juu,saa nähdä miten homma etenee,
    toivotaan hyviä tuulia.

    Minä en Persuja äänestänyt,
    mutta kansa on siis puhunut :)
    Tuli iso Jytky!

    VastaaPoista
  2. Soini on osoittanut olevansa pelimies, joten uskon hyviin tuuliin.
    Hiukan politiikkaa tuntevana tiedän että joutuupa Soini muutamaan otteeseen "takkia hiukan kääntämään" ja kompromissejä tekemään, mutta vaikka monissa asioissa olenkin erimieltä, pidän Soinia suoraselkäisenä herrasmiehenä.
    Jos saa pidettyä porukan paketissa kauden loppuun asti, uskallan väittää että Soini ehdottoman kyvykäs poliitikko, jollaisia Suomi tarvii!

    VastaaPoista